видео обука

Светот на Биби шарен е цел

Млад Знак
предавач

Обидете се да научите детска песничка на едноставен знаковен јазик. Начинот на кој вие учите е еднаков на начинот на кој учат и децата со аутизам – по пат на имитација. Додека им пеете на децата покажувајте им ги знаците. На тој начин заедно ќе вежбате. Песничката „Светот на Биби шарен е цел“ е еден пример кој треба да ве охрабри во употребата на едноставен знаковен јазик и адаптација на детски песни со што ќе го поттикнете развојот на говорот и ќе ги развиете комуникативните вештини кај децата кои се наоѓаат во спектарот на аутизам.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Семејство

Налози

Места

Лични потреби

Емоции

Основни глаголи

Предмети во домот и облека

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Светот на Биби шарен е цел

Совети за развој на комуникација

Светот на Биби шарен е цел

Сензорни активности во домот

Светот на Биби шарен е цел

Поттикнување и развој на социјални вештини

Светот на Биби шарен е цел

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Светот на Биби шарен е цел

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Светот на Биби шарен е цел

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.