видео обука

Лични потреби

Млад Знак
предавач

За секој од нас важно е да си ги задоволи своите потреби. Личните потреби се важен дел од комуникацијата на децата со аутизам. Доколку детето нема развиено орален говор, важно е да научи да ги изразува на основен знаковен јазик.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Светот на Биби шарен е цел

Семејство

Налози

Места

Емоции

Основни глаголи

Предмети во домот и облека

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Лични потреби

Совети за развој на комуникација

Лични потреби

Сензорни активности во домот

Лични потреби

Поттикнување и развој на социјални вештини

Лични потреби

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Лични потреби

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Лични потреби

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.