ОНЛАЈН ПОДДРШКА

Онлајн поддршка

Децата и адолесцентите со аутизам за време на неизвесност (каков што беше периодот на COVID – 19) чувствуваат голем стрес при што бараат дополнителна поддршка од семејствата и лицата кои ги поддржуваат. Овие лица имаат потреба од:

-Поддршка во разбирањето;

-Поддршка во изразувањето;

-Одржување на рутини, менување на рутини и воспоставување на нови рутини;

-Адаптација на едукативни содржини во домот и

-Вештини за справување со однесувањето и смирување.

Овој проект преку кратки видео туторијали им помага на семејството/ старателите и лицата кои се во секојдневен или повремен контакт со лицата со аутизам (асистенти/наставници/терапевти) во обезбедување на поддршка на овие лица во домашни услови.

повеќе информации за проектот

Проектот Аутизам – онлајн поддршка се спроведува со финансиска поддршка на Владата на Република Северна Македонија преку Програмата за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите за мерки за справување со COVID-19 кризата.

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.