видео обука

Семејство

Млад Знак
предавач

Примарната социјална група на детето, која има најголемо влијание во учењето и неговиот социјален развој е семејството. Детето со аутизам кое нема развиено говор често пати може да се најде во ситуација да му недостасува некој член од семејството или пак да посака да има одредени активности со некој член на семејството. Затоа, потребно е да го научиме одредени едноставни знаци за именување на членовите на семејството.

Како да ги именуваме членовите од семејството со едноставен знаковен јазик?

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Светот на Биби шарен е цел

Налози

Места

Лични потреби

Емоции

Основни глаголи

Предмети во домот и облека

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Семејство

Совети за развој на комуникација

Семејство

Сензорни активности во домот

Семејство

Поттикнување и развој на социјални вештини

Семејство

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Семејство

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Семејство

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.