видео обука

Предмети во домот и облека

Млад Знак
предавач

Често, децата со аутизам во домот самите се послужуваат со се што имаат потреба без да влегуваат во комуникација со домашните. Понекогаш, можеби ќе посакаат одреден предмет кој не е во нивното видно поле и заради тоа можат да бидат вознемирени. Исто така, кога станува збор за облеката, можеби денес сакаат да облечат нешто кое го виделе во фиоката, но тоа во моментов е во пералната. Затоа потребно е од најмала возраст да ги научиме на комуникација. Доколку немаат развиен орален говор тогаш тоа го правиме со визуелна поддршка или со знаковен јазик.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Светот на Биби шарен е цел

Семејство

Налози

Места

Лични потреби

Емоции

Основни глаголи

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Предмети во домот и облека

Совети за развој на комуникација

Предмети во домот и облека

Сензорни активности во домот

Предмети во домот и облека

Поттикнување и развој на социјални вештини

Предмети во домот и облека

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Предмети во домот и облека

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Предмети во домот и облека

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.