онлајн поддршка

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Подготовка на алатки за визуелна поддршка
Вкупно видеа: 6
Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето
Запознајте се со токен системот и откријте како со него може да се менаџира однесувањето кај децата со аутизам.
Структурирани задачи и активности
Што се тоа структурирани задачи и како можеме да ги подготвиме
Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства
Низ практични примери погледнете зошто е важна визуелната поддршка за децата со аутизам и како можеме да започнеме да ја применуваме
Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење
Како да започнеме да ја упоребуваме визуелната поддршка?
Подготовка на работна станица
Што се тоа работни станици и како можеме да ги подготвиме во домот или пак во училницата
Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште
Каква визуелна поддршка ви е потребна доколку детето со аутизам учи во редовно училиште? Какви прилагодувања треба да направите?

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.