видео обука

Налози

Млад Знак
предавач

Кога станува збор за комуникацијата со децата со аутизам кои немаат развиено орален говор често имаме проблем со правилно пренесување и разбирање на налозите. Преку ова видео ќе можете да вежбате основни налози на едноставен знаковен јазик, да ги научите но и да ги поттикнете кај децата со аутизам.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Светот на Биби шарен е цел

Семејство

USHQIM DHE PIJE

Места

Лични потреби

Емоции

Основни глаголи

Предмети во домот и облека

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Налози

Совети за развој на комуникација

Налози

Сензорни активности во домот

Налози

Поттикнување и развој на социјални вештини

Налози

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Налози

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Налози

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.