Проекти

Здружението од своето основање учествува во голем број на домашни и меѓународни проекти. Во секој проект најважно е да верувате во успех. Погледнете ја листата на нашите успешни проекти и доколку имате некоја идеа, пишете ни заедно да ја реализираме.

Име на проектот:

Предучилишна АБА: Обука за предучилишни воспитувачи за справување со однесувањето во раното детство преку дигитална игра

Референтен број:

Референтен број: 2023-1-IE01-KA220-SCH-000152387

Времетрање:

Времетраење: 01.11.2023- 31.10.2025

Име на проектот:

Обука за аутизам и управување со однесувањето за наставници по физичко образование – PErfect

Референтен број:

2022-2-IE01-KA220-SCH-000100336

Времетрање:

22.03.2023 – 31.01.2026


Име на проектот:

Обука на родители за развој на социјални вештини кај деца со аутизам преку утврдени постапки за интеракција

Референтен број:

KA220-ADU – Cooperation partnerships in adult education

Времетрање:

01.02.2022 – 31.01.2024

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Надминување на предизвиците на аутизмот во време на COVID-19 пандемијата 

Референтен број:

2020-3-PL01-KA105-094831

Времетрање:

06.08.2021-13.08.2021

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Аутизам-онлајн поддршка

Времетрање:

01.07.2020-31.12.2020

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Нарушувања од спектарот на аутизам – Јакнење на образовните асистенти (“Autism Spectrum Disorders – Empowering Teaching Assistants”)

Референтен број:

2020-1-МК01-КА104-077611

Времетраење:

01.10.2020 – 30.09.2021

Повеќе за проектот

Име на проектот:

„Истражување на сензорниот свет на аутизмот“ 

Публицирање на книгата „Аутизам-да се биде професионален родител“ на македонски јазик благодарение на Арс-Ламина, семејството Тодороски  и Ротари клуб „Кирил и Методиј“

Книгата може да се нарача на следниот линк:  https://www.literatura.mk/BookDetails.aspx?Pr=13479

Име на проектот:

Подготовка за училиште преку предучилишна програма базирана на АБА

Референтен број:

2023-1-CZ01-KA220-SCH-000156079

Времетраење:

01.11.2023 – 31.10.2025

Име на проектот:

Вклучување на пазарот на труд на лица со аутизам

Референтен број:

2022-1-ES01-KA210-ADU-000080819

Времетраење:

11.11.2022 – 31.02.2024

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Надминување на предизвиците од спектарот на аутизам во неизвесни времиња (Ковид пандемија)

Референтен број:

2021-2-MK01-KA153-YOU-000039821

Времетраење:

01.02.2022 – 31.02.2023

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Нарушувања од спектарот на аутизам – Јакнење и поддршка на наставниците (ASD-EAST)

Референтен број:

2018-1-UK01-KA201-047872

Времетраење:

01.09.2018 – 31.08.2020

Повеќе за проектот

Име на проектот:

Позитивно родителство (P+): тренинг на родители на деца со аутизам за проблемите во однесувањето на децата и подучување на важни социјални вештини

Референтен број:

2020-1-RO01-KA204-079951

Времетраење:

01.11.2020-31.10.2022

Повеќе за проектот

Име на проектот:

A-клас: Интегрирање и поддршка на учениците со аутизам во редовната училница

Референтен број:

KA201-1-DK01-KA201-075054

Времетраење:

01.09.2020-28.02.2023

Повеќе за проектот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.