новости и публикации​

Летни активности во рамки на проектот „Поттикнување и развој на социјални и животни вештини кај деца со нарушување од спектарот на аутизам”

За време на летниот период организиравме четири излети на различни локации во Град Скопје. Овие активности беа организирани во рамки на проектот „Поттикнување и развој на социјални и животни вештини кај деца со нарушување од спектарот на аутизам”, поддржан од страна на Град Скопје.

Во рамки на летните излети се спроведоа следните активности: посета на базен, куглање, посета на Водно и посета на Матка. Со претходно подготвени материјали за визуелна поддршка, децата имаа можност да се запознаат со основите на пливање заедно со професионален тренер за пливање, правилата на базенот како и правилата при возење со жичара.

Како трета активност се спроведе посета на куглана. Сите деца за прв пат имаа можност да го испробаат овој спорт. Со помош на визуелна поддршка и практично учење, децата се запознаа со правилата на куглањето.

Како последна активност за време на летниот период имавме можност да го посетиме кањонот Матка.

Децата имаа можност за практично учење и вежбање на социјалните и животните ветини во социјалната средина во која живеат.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.