онлајн поддршка

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот
Вкупно видеа: 6
vrzuvanje-vrvki-na-patiki
Врзувањето на панделка претставува сложен процес кој вклучува поголем број на чекори.
Пазарење
Кои се начините да ги научиме децата со аутизам самостојно да пазарат? Секое дете е различно. Погледнете еден пример а потоа можете да ни испратите и некое Ваше искуство.
Подготовка на чај
Подготовка на чај во домот е корисна активност, посебно во текот на зимскиот период.
Подготовка на палачинки -мачкање на палачинките
Слатките палачинки можат да бидат голем мотив за активност.
Подготовка на палачинки -печење на палачинките
Ракувањето со апаратите во кујната е многу значајно за адолесцентите со аутизам.
Подготовка на палачинки- смеса за палачинки
За адолесцентите со аутизам важно е да учествуваат во секојдневните активности во домот. Преку ваквите активности тие стануваат самостојни и сигурни во себе.

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.