видео обука

Подготовка на чај

Преку видеото е демонстрирана постапката за правење на чај, без визуелна поддршка, со аудитивна и гестовна поддршка. Лицето со АСН кое го приготвува чајот е веќе во фазата во која самостојно почнува да приготвува чај и кафе, но сé уште има потреба од гестовна или звучна помош и поддршка бидејќи покажува одредени несигурности при извршување на рутински активности. Лицето е веќе зрела личност која постепено се оттргна од визуелната поддршка при одредени активности, додека за најголем дел од секојдневните рутински активности покажува зависност од визуелни и асистивни помагала.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Подготовка на палачинки- смеса за палачинки

Подготовка на палачинки -печење на палачинките

Подготовка на палачинки -мачкање на палачинките

Пазарење

Врзување на врвки-панделка

видео семинари

други групи на видеа

Подготовка на чај

Совети за развој на комуникација

Подготовка на чај

Сензорни активности во домот

Подготовка на чај

Поттикнување и развој на социјални вештини

Подготовка на чај

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Подготовка на чај

Едноставен знаковен јазик

Подготовка на чај

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.