видео обука

Врзување на врвки-панделка

За да го научите детето на оваа активност потребно е тоа да има насочено внимание, секогаш да ги презентирате истите чекори последователно и на ист начин и да бидете многу трпеливи. За почеток, активноста презентирајте му ја на детето а потоа секој чекор вежбајте го посебно. На следниот чекор преминете кога ќе го усовршите претходниот.
За детето со аутизам можете да подготвите и картички за секој чекор така што додека Вие ја презентирате активноста замолете некој да го фотографира секој чекор.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Подготовка на палачинки- смеса за палачинки

Подготовка на палачинки -печење на палачинките

Подготовка на палачинки -мачкање на палачинките

Подготовка на чај

Пазарење

видео семинари

други групи на видеа

Врзување на врвки-панделка

Совети за развој на комуникација

Врзување на врвки-панделка

Сензорни активности во домот

Врзување на врвки-панделка

Поттикнување и развој на социјални вештини

Врзување на врвки-панделка

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Врзување на врвки-панделка

Едноставен знаковен јазик

Врзување на врвки-панделка

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.