видео обука

Основни глаголи

Млад Знак
предавач

Во комуникацијата со децата со аутизам често зборуваме за различни видови активности. При тоа, користиме глаголи кои доколку детето нема развиено орален говор треба да му ги доловиме преку визуелна поддршка или едноставен знаковен јазик.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Вовед во едноставен знаковен јазик

Азбука

Светот на Биби шарен е цел

Семејство

Налози

Места

Лични потреби

Емоции

Предмети во домот и облека

Поздравување и фрази

видео семинари

други групи на видеа

Основни глаголи

Совети за развој на комуникација

Основни глаголи

Сензорни активности во домот

Основни глаголи

Поттикнување и развој на социјални вештини

Основни глаголи

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Основни глаголи

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Основни глаголи

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.