видео обука

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Една од јаките страни на децата/лицата со аутизам е нивната визуелна способност. Тие се визуелни ученици. Што значи тоа и како можеме да ја искористиме оваа јака страна за подобрување на нивната функионалност. 

Конкретни идеи за активности од оваа област ќе пронајдете во упатства за примена на визуелна поддршка.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

видео семинари

други групи на видеа

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Совети за развој на комуникација

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Сензорни активности во домот

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Поттикнување и развој на социјални вештини

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Едноставен знаковен јазик

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.