видео обука

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Децата/лицата со аутизам често имаат потешкотии да се изразат кога се чувствуваат вознемирено или пренадразнето. Често знаат да изреагираат бурно при состојба на пренадразнетост и да изгубар контрола врз однесувањето.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

видео семинари

други групи на видеа

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Совети за развој на комуникација

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Сензорни активности во домот

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Поттикнување и развој на социјални вештини

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Едноставен знаковен јазик

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.