видео обука

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

Досегашните истражувања покажаа дека секое дете со аутизам има наружувања на две и повеќе сетила истовремено. Тоа влијае на развојот на детето бидејќи често пати сензорната пречувствителност е причина за предизвикувачко однесување. Се додека не се надминат разликите, или пак, додека не се создадат стратегии за справување со нив, детето ќе се соочува со препреки во воспитно-образовниот процес.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

видео семинари

други групи на видеа

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Совети за развој на комуникација

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Сензорни активности во домот

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Поттикнување и развој на социјални вештини

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Едноставен знаковен јазик

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам – Справување со сензорните разлики

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.