видео обука

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Сите ние постојано користиме распореди. За децата со аутизам распоредите претставуваат организација и визуелизација на активностите, смиреност, поголема функционалност и флексибилност.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

видео семинари

други групи на видеа

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Совети за развој на комуникација

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Сензорни активности во домот

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Поттикнување и развој на социјални вештини

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Едноставен знаковен јазик

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.