видео обука

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Состојбата со COVID 19 влијае вр сите нас. Како можеме да им помогнеме на децата со аутизам во оваа состојба и во слични неизвесни состојби во кои можат да се најдат во текот на животот?

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

видео семинари

други групи на видеа

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Совети за развој на комуникација

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Сензорни активности во домот

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Поттикнување и развој на социјални вештини

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Едноставен знаковен јазик

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.