видео обука

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Една од карактеристиките на децата со аутизам се нарушувањата од областа на комуникација и социјална интеракција. Постојат голем број на стратегии за поттикнување и развој на овие вештини. На 3-ти декември 2020 година, врз основа на анкета на нашите колеги и пријатели, зборувавме на оваа тема на нашиот онлајн семинар кој можете во целост да го проследите.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Што е тоа аутизам?

Визуелна поддршка кај децата со нарушувања од спектарот на аутизам

Стратегии за справување со неизвесни ситуации

Структуирано учење-Креирање на индивидуализиран распоред

Однесувањето кај децата со аутизам-справување со кризни ситуации

Сетилата кај нарушувањата од спектарот на аутизам - Справување со сензорните разлики

видео семинари

други групи на видеа

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Совети за развој на комуникација

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Сензорни активности во домот

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Поттикнување и развој на социјални вештини

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Едноставен знаковен јазик

Поттикнување на комуникативните и социјалните вештини кај децата со аутизам

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.