видео обука

Сензорни балони за тактилни активности

Сензорни балони за тактилни активности

Тактилните активности се однесуваат на допир!
Врвовите на прстите се моќни сензори, а кожата е најголемиот орган на телото!
Со сетилото за допир чувствуваме какви се предметите околу нас – каква им е текстурата (мазна или рапава), состојбата (меко, течно, тврдо) и температурата (топло или ладно).
Некои деца не сакаат да ги почуствуваат предметите и има материјали што одбиваат да ги допрат.
Некои деца пак мораат да допрат сè, а некои избегнуваат ако нешто е неуредно или со поинакво чувство.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Сензорни кутии, шишиња и ќеси - Која им е целта и како да ги направите?

Миризливи форми

Сензорни игри: Kако да направиме обоен ориз?

Лажен снег за сензорна игра

Отпечатоци од сунѓер

видео семинари

други групи на видеа

Сензорни балони за тактилни активности

Совети за развој на комуникација

Сензорни балони за тактилни активности

Поттикнување и развој на социјални вештини

Сензорни балони за тактилни активности

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Сензорни балони за тактилни активности

Едноставен знаковен јазик

Сензорни балони за тактилни активности

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Сензорни балони за тактилни активности

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.