видео обука

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Мери Нолчева
предавач

Визуелната поддршка му овозможува на детето со аутизам да се фокусира, му овозможува специфична комуникација, дозволува предвидливост а сето тоа води кон намалување на анксиозноста и зголемување на функционалноста

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Подготовка на работна станица

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Структурирани задачи и активности

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

видео семинари

други групи на видеа

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Совети за развој на комуникација

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Сензорни активности во домот

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Поттикнување и развој на социјални вештини

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Едноставен знаковен јазик

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.