предавач

Мери Нолчева

Мери Нолчева

Мери Нолчева е специјален едукатор и рехабилитатор со завршени Магестерски студии на институтот за специјална едукација и рехабилитација, насока: Интелектуална попреченост и Аутизам, на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, и завршени едно-годишни Магистерски студии при Универзитетот во Осло, институт за Специјална Едукација како интернационален студент на размена. 

Има седум годишно искуство како специјален едукатор и рехабилитатор, вклучувајќи пет години во невладин сектор, работејќи со деца и младинци со разни попречености и нивните семејства, и две години како специјален едукатор и рехабилитатор во ПОУ „Д-р Златан Сремец“ – Скопје. 

видео семинари од

Мери Нолчева

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

Структурирани задачи и активности

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Сензорни кутии, шишиња и ќеси - Која им е целта и како да ги направите?

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.