видео обука

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Мери Нолчева
предавач

Звуците и глетките од секојдневието на лицата со аутизам можат да бидат преоптоварувачки. Важно е детето со аутизам правилно да го насочи своето внимание и да ги одвои важните од неважните информации.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Подготовка на работна станица

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Структурирани задачи и активности

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

видео семинари

други групи на видеа

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Совети за развој на комуникација

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Сензорни активности во домот

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Поттикнување и развој на социјални вештини

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Едноставен знаковен јазик

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.