видео обука

Подготовка на работна станица

Рон Фортуна
предавач

Работни станици најчесто се користат во училиштата како дел од TEACCH методот. Ефикасните работни станици содржат структура, рутина и визуелни симболи при ограничувањето на одвлекувачите на внимание со цел да се стекне независност, организација на вештините и совладување на содржините на соодветен начин.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Структурирани задачи и активности

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

видео семинари

други групи на видеа

Подготовка на работна станица

Совети за развој на комуникација

Подготовка на работна станица

Сензорни активности во домот

Подготовка на работна станица

Поттикнување и развој на социјални вештини

Подготовка на работна станица

Едноставен знаковен јазик

Подготовка на работна станица

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Подготовка на работна станица

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.