видео обука

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Рон Фортуна
предавач

Прилагодувањата кои се користат за децата со аутизам често пати се многу корисни за сите ученици во одделението. Важно е да запомните да зборувате што помалку и да покажувата што повеќе. Учениците со аутизам се визуелни ученици. Дури и кога децата имаат способности и се наоѓаат на поголемо функционално ниво, сепак, имаат потреба од визуелна поддршка.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Подготовка на работна станица

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Структурирани задачи и активности

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

видео семинари

други групи на видеа

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Совети за развој на комуникација

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Сензорни активности во домот

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Поттикнување и развој на социјални вештини

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Едноставен знаковен јазик

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.