предавач

Рон Фортуна

Рон Фортуна

Рон Фортуна има над 25 години работно искуство во образование, обука и поддршка на професионалци и деца со аутизам во редовни и посебни училишта во Нортхемптон, Велика Британија. Тој има искуство како вонреден предавач на Универзитетот во Нортемптон и коавтор на книга за поддршка на учениците од спектарот за аутизам. Во неговата долгогодишна кариера обучен е за TEACCH, PECS и SCERTS методи на работа со ученици со аутизам. Рон работи на развивање и спроведување обуки за родители, училишта и домови за нега на возрасни лица со аутизам. Покрај тоа, тој обезбедува консултантски услуги на училиштата и им помага на професионалците во проценката на децата за аутизам. Денес тој е консултант за аутизам и директор на компанијата Таргет Аутизам.

видео семинари од

Рон Фортуна

Подготовка на работна станица

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Комуникација преку размена на слики

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.