видео обука

Комуникација преку размена на слики

Комуникација преку размена на слики

Рон Фортуна
предавач

Децата и лицата со аутизам се визуелни ученици. Користењето на сликите во нивното секојдневие е повеќе од неопходно. Како да започнеме да користиме слики во комуникацијата кај деца кои немаат говор или имаат многу малку говор и имаат проблем при негово користење?

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа
No data was found
видео семинари

други групи на видеа

Комуникација преку размена на слики

Сензорни активности во домот

Комуникација преку размена на слики

Поттикнување и развој на социјални вештини

Комуникација преку размена на слики

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Комуникација преку размена на слики

Едноставен знаковен јазик

Комуникација преку размена на слики

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Комуникација преку размена на слики

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.