видео обука

Структурирани задачи и активности

Мери Нолчева
предавач

Децата со аутизам најдобро учат доколку задачите имаат структура. Структурата може да биде овозможена на различни начини. Одберете еден од нашите начини и испробајте го со детето. Доколку е успешен, пишете ни на e-mail.

Play Video

Доколку имате прашања во врска со оваа презентација испратете ги на: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
слични видеа

Идеи за визуелна поддршка во училница во редовно училиште

Подготовка на работна станица

Вовед во употреба на визуелната поддршка во процесот на учење

Креирање на визуелна поддршка-примери и упатства

Токен систем-стратегија за менаџирање на однесувањето

видео семинари

други групи на видеа

Структурирани задачи и активности

Совети за развој на комуникација

Структурирани задачи и активности

Сензорни активности во домот

Структурирани задачи и активности

Поттикнување и развој на социјални вештини

Структурирани задачи и активности

Едноставен знаковен јазик

Структурирани задачи и активности

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Структурирани задачи и активности

Вклучување на детето во секојдневни активности во домот

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.