video trajnime

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Aktivitete taktile kanë të bëjnë me prekjen!
Majat e gishtave paraqesin shqisa shumë të fuqishme, ndërsa lëkura paraqet organin më të madh në trup! Me shqisën e të prekurit ne ndjejmë se si janë objektet përreth nesh, si e kanë teksturën (e lëmuar ose e vrazhdë) si dhe temperaturëm (e ngrohtë apo e ftohtë). Disa fëmijë nuk kanë dëshirë ti ndjejnë objektet dhe kanë materiale të cilat refuzojnë ti prekin. Disa fëmijë të tjerë nga ana tjetër, kanë dëshirë të prekin gjithçka, ndërsa të tjerët mund ti ikin prekjes e teksturave të cilat janë të pakëndshme ose kanë ndjesi ndryshe!

Play Video

Nëse keni pyetje në lidhje me këtë prezantim, ju lutemi dërgoni ato në:

contact@sinasvetulka.mk

Ndaje me miqte:

Viber
video te ngjashme

Kuti senzorike, shishe dhe qese- cili është qëllimi i tyre dhe si ti përgadisni të njejtat?

Forma aromatika

Lojëra senzorike: Si të krijojmë oriz të ngjyrosur?

Borë e rrejshem për lojë senzorike

Printimet/shenjat e sfungjerit

seminare video

grupe të tjera video

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Ushtrime fizike

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Nxitje dhe zhvillim i shkathtësive sociale

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Këshilla për zhvillim të komunikimit

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Këshilla për përgaditjen e mjeteve për mbështetje vizuele

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Hyrje në çrregullimet e spektrit të autizmit

Tullumbace senzorike për aktivitete taktile

Gjuhë e shenjave e thjeshtë

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.