новости и публикации​

Втор транснационален состанок на проектот #TheAClass

Проектот А клас е при крај, има за цел да обучи наставници од основно образование како да ги едуцираат децата со #ASD преку иновативен едукативен пакет (наставна програма, прирачник за наставници, книга за активности за наставници) базиран на ABA.

Партнерите кои се во согласност со партнерството Данска (SOSU OSTJYLLAND), Чешка (Универзитет Масарик), Хрватска (Центар за аутизам), Италија (Еуронет), Шпанија (Инерција Дигитал), Кипар (Стандаут) и Македонија (Сина Светулка)  се состанаа за да ги финализираат производите.


Покрај тоа, тие го посетија Центарот за аутизам на партнерите – домаќини од Хрватска и основното училиште Вјенчеслав Новак каде што видоа како функционираат учениците со посебни потреби во редовното учичиште.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.