новости и публикации​

Јавен повик за учество на Третата конференција на тема „Образованието денес и адаптација кон предизвикувачката средина“

Од 16-18 ноември 2022 година на Педагошкиот факултет на Универзитетот во Тетово ќе се одржи третата конференција на тема „Образованието денес и адаптација кон предизвикувачката средина“.

Во рамки на конференцијата ќе биде одржана и работилницата на тема „Развивање на разбирањето на нарушувањето од спектарот на аутизмот и практични стратегии за поддршка и управување со предизвикувачки однесувања во редовната училишна средина“ предводено од Ангела Кaпер и Рон Фортуна од Здружението Таргет Аутизам, експерти со долгогодишно искуство како поддржувачи во редовните и специјалните училишта во Велика Британија.

Доколку сте заинтересирани за присуство на работилницата ве молиме пријавете се тука.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.