новости и публикации​

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

На ден 11.12. 2023 На универзитетот во Тетово се одржа Настанот за промоција на проектот „TIPS”. Презентацијата беше извршена пред 38 присутни, студенти и професори од отсекот Специјална Едукација и Рехабилитација.

На почеток, беше презентиран проектот а потоа и сите резултати – веб страната, едукативната платформа, играта и социјалните приказни.

Присутните имаа можност практично да ги пробаат материјалите а исто така на крајот се разви дискусија за тоа колку видео игрите можат да помогнат во развој на социјални вештини кај децата со аутизам доколку се користат насочено со јасно поставена цел.

Споделете со пријателите:

Viber
наши видео обуки
Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Совети за развој на комуникација

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Сензорни активности во домот

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Поттикнување и развој на социјални вештини

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Едноставен знаковен јазик

Поттикнување на социјални вештини преку дигитални медиуми „TIPS” проект

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.