новости и публикации​

Светски ден на свесноста за аутизмот 2024

Подигнување на свеста за аутизам во Ист Гејт Мол

И оваа година, повторно во период од четири часа во Ист Гејт Мол имавме наш простор во кој организиравме инклузивни работилници со цртање, презентиравме како се користи визуелна поддршка кај децата со аутизам и со помош на виртуелна реалност ги запознавме присутните како изгледа светот на лицата со нарушувања од спектарот на аутизам.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.