новости и публикации​

Прв состанок во рамките на проектот STEAMing Ahead

Проектот "STEAMing Ahead: Parent Training for Inclusive STEAM Education of Children with Autism" започна со реализација.

На 16 Април, тимот на STEAMing Ahead за прв пат се состана во Лариса, Грција.  

Партнерите на овој проект ќе работат на креирање на книга за активности која ќе содржи STEAM активности, адаптирани за потребите на децата со аутизам и спроведување на обука за родители на деца со аутизам.  Обуката за родители ќе се спроведе во Скопје.

Проектот е дел од Еразмус + програмата.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.