новости и публикации​

Прв состанок во рамките на проектот ABA-VR

На 09ти и 10ти Јануари, тимот на ABA-VR проектот за прв пат се состана во Орхус, Данска.

Започна реализацијата на проектот A Behaviour Management Training through Virtual reality preparing higher education students to support individuals with autism или “ABA-VR”. Проектот е дел од Еразмус + програмата.

Партнерите на овој проект ќе работат на креирање на иновативен едукативен пакет и VR алатка за стратегии базирани на ABA.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.