новости и публикации​

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Обоени во сино, со повик за хуманост, взаемно разбирање и другарство, ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам.

Низ различни активности учениците од училиштето заедно со нивните наставници, директорот и стручната служба под координација на специјалниот едукатор и рехабилитатор  Елена Панова, го одбележаа светскиот ден за подигнување на свеста за аутизмот.  Преку сините балони, но и со личен печат од детските дланки, испративме порака за поддршка на лицата со аутистичен спектар на нарушување, со надеж дека ќе создадеме подобар инклузивен свет за овие лица и нивните семејства. Да обоиме со сино, да допреме до срцата на сите деца во светот, да изградиме подобра иднина за децата со аутизам. Да направиме поубаво општество за сите.  

Споделете со пријателите:

Viber
наши видео обуки
ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Совети за развој на комуникација

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Сензорни активности во домот

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Поттикнување и развој на социјални вештини

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Едноставен знаковен јазик

ООУ „Вера Јоциќ“ го одбележа 2 Април Меѓународниот ден на лицата со аутизам

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.