новости и публикации​

Прв состанок во рамките на проектот AutisMUSIC

Тимот на проектот “AutisMUSIC: An innovative Music Toolkit for children with autism to improve their emotional, motivational, interpersonal and social responsiveness” за прв пат се состана во Скопје на 24 и 25 Април.

Тимот на AutisMUSIC ќе работи на креирање на музички иновативен пакет со алатки, наменет за наставниците кои работат во редовните училишта со деца со аутизам. Овој иновативен пакет со алатки ќе се состои од наставна програма и прирачник за тренери на наставници, водич за наставници и видеа со инструкции за наставници. По креирање на пакетот со алатки, ќе се спроведе обука за наставниците.

За време на овој состанок, партнерските организации на AutisMUSIC имаа можност да ги посетат просториите на нашето здружение и да се запознаат со сите наши активности.

Проектот е дел од Еразмус+ програмата.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.