новости и публикации​

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Среќни сме што работиме на проект за подигнување на свеста на компаниите за вработување на лица кои се со нарушувања од спектарот на аутизам.

Свесни сме за потешкотиите на работоадвачите. Затоа се насочуваме кон создавање на ресурси за поддршка на сите оние кои сакаат да негуваат невродиверзитет во нивните компании.

Во рамките на партнерството од “Lips” проектот создадовме краток прирачник кои можете да го пореземете на овој линк и доколку имате прашања и коментари да ни пишете на e-mail: contact@sinasvetulka.mk

Споделете со пријателите:

Viber
наши видео обуки
Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Совети за развој на комуникација

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Сензорни активности во домот

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Поттикнување и развој на социјални вештини

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Едноставен знаковен јазик

Прирачник за работодавачи на лица со аутизам

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.