новости и публикации​

Создавање на услови за вработување на лицата со нарушувања од спектарот на аутизам 

Во тек се завршните активности на проектот „LIPS".

На 18.03. 2024-та на Тетовскиот Универзитет, студентите,  во рамките на предметите за аутизам, имаа можност, да се запознаат со проектот „LIPS“ и резултатите од овој проект.  Посебно внимание беше посветено на карактеристиките на лицата со високофункционален аутизам, за нивните предизвици и јаки страни и како тие влијаат на процесот на вработување и задржување на работното место. Исто така, беше презентирн и прирачникот кој во иднина ќе може да се користи како поддршка за компаниите кои имаат идеа да вработат лица со аутизам. 

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.