новости и публикации​

Прва средба во рамките на проектот Ready4School

На 01.11.2023 година се започна со реализација на проектот Ready4school во рамкте на Erasmus+ програмата со наслов: Teaching School Readines Through na ABA- based Preschool Programme и референтен број: 2023-1-CZ01-KA220-SCH-000156079.

Партнери учесници во проектот се:

  • Masaryk University (CZ)- Чешка Република
  • ViModo- Research & Education Hub (CY) – Кипар
  • Innovation Hive (GR) – Грција
  • Odessa Regional Academy of In- Service Education (UA)- Украина
  • Centar za autizam (HR) – Хрватска
  • Blue Firefly (NMK) – РСМакедонија

Првата средба на партнерите  во рамките на проектот е остварена на 08.11.2023 година во Брно, Чешка Република, со основна  цел на проектот – Подобрување на квалитетот на предучилишните програми и олеснување на процесот на преминување од градинка во училиште на деца со аутизам.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.