новости и публикации​

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Едукативната соработка со организацијата „Target Autism” од Велика Британија продожува преку организација на семинари и советувања на тема „Стратегии за поддршка и справување со предизвикувачко однесување во редовните училишта” и „Предизвикувачко однесување во периодот на детството и адолесценцијата“

На 3 и 4 Април во Скопје се одржаа два едукативни настани во рамките на активностите на нашето здружение по повод неделата на аутизмот.

На 3 Април, Рон Фортуна и Ангела Капер во просториите на Граѓански ресурсен центар одржаа семинар на тема „Стратегии за поддршка и справување со предизвикувачко однесување во редовните училишта” на кој присуствуваа наставници, асистенти, сегашни и идни специјални едукатори и рехабилитатори. Семинарот помина во одлична атмосфера при што беа давани голем број на практични примери, беа поставувани голем број на прашања а се споделија исто така и материјали и најнова литература за поддршка на работата со учениците со нарушувања од спектарот на аутизам.

На 4 април во просториите на здружението се одржа консултативен и интерактивен тренинг со родители на кој се разменија голем број на искуства и се дадоа совети на родителите.

Споделете со пријателите:

Viber
наши видео обуки
Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Совети за развој на комуникација

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Сензорни активности во домот

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Поттикнување и развој на социјални вештини

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Подготовка на алатки за визуелна поддршка

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Едноставен знаковен јазик

Едукативни семинари за наставници и родители во соработка со организацијата „Таргет Аутизам“ од Велика Британија

Вовед во нарушувањата од спектарот на аутизам

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.