новости и публикации​

“Светкавме“ на првиот КОЛОР РАН 2022

На покана на нашите големи пријатели и поддржувачи KORRUNNERS, нашето здружение учествуваше во првата КОЛОР РАН трка која се одржа низ градот Скопје со старт и финиш во ИСТ ГЕЈТ МОЛ.

Во рамки на настанот беа одржани три трки на 10км и на 2,5км на кои учествуваа професионални натпреварувачи, рекреативци и екипи за тим билдинг, додека на крајот се одржа детска трка на која најмладите истрчаа 500 метри.

По завршување на официјалниот дел, следуваше супер забава со DJ и со нашите водители Дани и Бане. На забавата во воздухот исфрливме природни бои кои се користат како симболика на успехот и животната енергија на сите КОЛОР РАН трки во светот.

Од страна на организаторот, беше обезбеден штанд за нашето здружение кој го искористивме за зголемување на свесноста за аутизмот и за нашите активности.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.