новости и публикации​

Houses4Autism

Во период од две години ќе работиме на креирање на VR апликација за самостојно живеење

На 22.03.2024-та во Никозија, Кипар, се одржа првиот состанок за проектот #Houses4Autism во рамките на кој ќе се креираат материјали, ќе се одржи тренинг на родители, а организацијата #LuduxXR ќе креира VR апликација за поддршка на самостојното живеење на лицата со нарушувања од спектарот на аутизам.

Во рамките на состанокот, имавме можност да посетиме 2 куќи за самостојно живеење во Никозија

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.