новости и публикации​

Училиште во шума (Forest School)

На 04 април 2024 во Градскиот Парк во Скопје, на терасата на кафе бар „Централ парк“ се одржа обука за Училиште во шума (Forest School).

Обуката ја одржа Али Фортуна, тренер и наставник за реалиација на настава во шума. Таа е дел од Everdon Outdoor Learning Centre од Велика Британија и има долгогодишно искуство во оваа област, која кај нас се уште се смета за новина. Обуката помина во одлична атмосфера, присутните имаа можност да се запознаат со голем број на активности, да се „забавуваат“ цело попладне истражувајќи ги едукативните можности на природата. Во иднина, нашето здружение, заедно со соработници од Скандинавските земји и Велика Британија има идеја да реализира проект на оваа тема, преку кој ќе се изврши целна едукација и ќе се креираат содржини за помош во наставата во шума.

Споделете со пријателите:

Viber

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.