Соопштение: A – Class проект

Проектот „А – клас: интегрирање и поддршка на учениците со аутизам во редовната училница “ ("The A - class: integrating and supporting students with autism in the mainstream classroom") (скратено "The A Class"), кој е одобрен од Националната агенција за Европски образовни програми од Данска, како дел од програмата на...

Oдбележување на светскиот ден за подигнување на свесноста за аутизмот

На 2 април со почеток во 17:00 часот, со заедничко симболично трчање на Кејот на Вардар, согласно мерките и протоколите за одржување на социјална дистанца, Здружението „Сина светулка“ заедно со KoRЯunners ќе дадат свој придонес во подигнување на свесноста за аутизмот.

Известување бр.1 за проектот The “A” class: integrating and supporting students with autism in the mainstream classroom

Првиот состанок се одржа онлајн на крајот на Октомври 2020 г. поради пандемијата на Covid-19. Целта на првиот состанок беше запознавање помеѓу претставниците на земјите партнери, разбирање на содржината на проектот и договор за ефикасна работа во рамките на проектот. „A Class” проектот е одобрен од Националната агенција за Еразмус...

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.