вебинар

Развој и унапредување
на комуникацијата
кај деца со аутизам

17.11.2021 / 17 часот / Microsoft Teams

Пријавувањето за вебинарот е завршено!

Целни групи

  • Наставници, воспитувачи и други стручни профили од воспитните и образовните институции.
  • Професионалци кои работат во полето на аутизмот, директно со децата и нивните семејства.
цели на вебинарот

стекнување на знаење за

  • Основните карактеристики на децата со аутизам
  • Психолошките теории за аутизмот
  • Препознавање  на стадиумот на комуникација во кој се наоѓа детето со аутизам
  • Предизвиците со кои се соочуваат децата кои имаат развиено вербална комуникација
  • Поттикнување и развој на невербална комуникација
  • Поддржана комуникација
slagalica-siva-150-150-01
slagalica-siva-150-150-04
обучувач

Јасмина Трошанска

Доц. д-р Јасмина Трошанска е професор на Тетовскиот Универзитет и претседател на здружението Сина Светулка. Специјален едукатор и рехабилитатор со 17 години теоретско и практично искуство во работа со деца со нарушувања од спектарот на аутизам и Монтесори воспитувач за деца на возраст од 3-6 години. Јасмина има објавено повеќе од 30 научни трудови, во Македонија и во странство. Често е ангажирана како професионален соработник во Бирото за развој на образованието, консултант за дневни центри и градинки и предавач на студии за специјални едукатори и рехабилитатори. Од 2010 година, таа активно работи на меѓународни проекти, одржува едукации за родители и професионалци, учествува на форуми, телевизиски емисии, пишува во медиумите и се бори за подигање на свеста за аутизмот во општеството и за подобар живот на лицата со аутизам.

slagalica-siva-150-150-05

важни информации

Времетраење на вебинарот: 

4 часа ( 2 сесии, 2 паузи и сесија со прашања и одговори)

Сертификат: 

Секој учесник ќе добие сертификат за присуство на обуката. Сертификатот ќе биде доставен на вашата маил адреса во .pdf формат

Котизација: 

700 ден

За присуство на вебинарот пријавете се на овој линк.

Деталите за вирманска уплата се наоѓаат на овој линк.

Фирми и организации може да уплатат на фактура со тоа што при пополнување на Пријавата за организација одберете дека сакате да платите преку фактура.

Бројот на учесници е ограничен.

Краен рок за пријавување и уплата е 16.11.2021

За следење на вебинарот: 

Потребно Ви е интернет пристап, компјутер/лаптоп, таблет или паметен телефон. Доколку пристапувате од компјутер/лаптоп со Windows оперативен систем, не е потребна инсталација на апликацијата Microsoft Teams ниту кориснички профил. 

Инсталација на апликацијата е неопходна доколку пристапувате од таблет или паметен телефон. Детали за пристап на вебинарот ќе Ви бидат доставени заедно со линкот за вебинатор.

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.