Петар Георгиевски

Петар дипломираше на Економскиот факултет во Скопје на департман маркетинг. Има единаесет годишно искуство во маркетинг агенција каде се стекнува со искуство во спроведување на истражувачки проекти и комуникациски кампањи за домашни и меѓународни организации и компании. Петар во рамки на здружението работи на истражувачки проекти, на подобрување на интерните...

Сина светулка

Здружението за унапредување на квалитетот на живот на лицата со нарушувања од спектарот на аутизам „Сина светулка“ е основано на 28.02.2017 година во Скопје врз основа на 15 годишно искуство во областа на аутизмот на основачите. 

Ана Петковска Николовска

Специјален едукатор и рехабилитатор со над 10 годишно работно искуство во индивидуална работа со деца со аутистичен спектар на нарушување. Темелно ги истражува стереотипните однесувања кај децата со аутизам што е и тема на нејзината магистерска теза. Управител е на Центарот за едукација и советување од февруари 2013 година и...

Мери Нолчева

Мери Нолчева е специјален едукатор и рехабилитатор со завршени Магестерски студии на институтот за специјална едукација и рехабилитација, насока: Интелектуална попреченост и Аутизам, на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, и завршени едно-годишни Магистерски студии при Универзитетот во Осло, институт за Специјална Едукација како интернационален студент на размена.  Има седум...

Анита Стојчевска

Специјален едукатор и рехабилитатор, прогласена е за најдобар студент на генерацијата 2010-2014 година на Институтот за специјална едукација и рехабилитација во Скопје. На истиот Институт магистрирала малолетничка деликвенција со просек 10.00.  Има 7 годишно активно работно искуство со деца и адолесценти со нарушувања од спектарот на аутизам. Во моментов е...

Млад Знак

Ние сме младинско здружение на глуви и наглуви. Здружението е основано со цел за подобрување на квалитетот на животот на младите, квалитетно образование, негување и афирмација на културата и македонскиот знаковен јазик и подигнувањето на јавната свет за лицата со оштетен слух.

Рон Фортуна

Рон Фортуна има над 25 години работно искуство во образование, обука и поддршка на професионалци и деца со аутизам во редовни и посебни училишта во Нортхемптон, Велика Британија. Тој има искуство како вонреден предавач на Универзитетот во Нортемптон и коавтор на книга за поддршка на учениците од спектарот за аутизам....

Марина Пешиќ

Марина Пешиќ е дипломиран наставник по физичко и здравствено воспитание и образование во 1996 година и дипломиран Јога тренер во 2017 година. Во рамките на студирањето има издадено еден научен труд во меѓународно списание. Од 2012 година во училиштето за деца со посебни потреби Д-р Златан Сремец од Скопје. Исто...

Јасмина Трошанска

Јасмина Трошанска е претседател на Здружението, специјален едукатор и рехабилитатор која има 17 годишно теоретскo и практично искуство во работата со деца со нарушувања од спектарот на аутизам. Таа исто така е и Монтесори педагог за деца на возраст од 3-6 години. Во текот на своето работно искуство има посетувано...

Нашата веб страница користи колачиња (cookies) за да Ви овозможи подобро корисничко искуство.